Maksimalpris.

Hvad betyder maksimalprisen ?

Maksimalprisen er ydtryk for den højeste pris, som en sælger af en andelbolig kan sælge sin andelsbolig for. Det er vedtaget i Andelsboligforeningsloven.

Maksimalprisen er værdien af andelen i foreninges formue (andelsværdien) + værdien af de forbedringer, der er gennemført i lejligheden samt eventuelt værdien af fast installeret inventar.

Udgangspunktet er at formuen skal opgøres efter nettoformue-princippet, dvs. som forskellen mellem foreninges aktiver og passiver. Den enkelte andels pris sættes herefter til en værdi svarende til en andel af foreninges formue. ( fordelingstal / størrelse )

Hvad er forskellen på indskud og maksimalpris ?

Indskud er det oprindelige beløb, der er betalt for andelboligen i forbindelse med foreningens stiftelse. Indskudet reguleres årligt i forbindelse med andelsboligforeningens regskabsaflæggelse, og det regulerede indskud kaldes andelsværdien.

Maksimalprisen er derimod, som nævnt ovenfor, udtryk for den højeste pris en andelsbolig kan sælges for, og heri indgår indskuddet med en reguleret værdi (andelsværdien)

Hvorfor har min andelsbolig en maksimalpris ?

Maksimalprisbestemmelsen er fra politisk side indført for at sikre en boligform, som økonomisk er et godt alternativ til både ejer- og lejebolig. Bestemmelsen er omfattet af Andelsbolig-foreningsloven, og har eksisteret sinden 1979

Hvem fastsætter andelsværdien, som en del af maksimalprisen ?

I forbindelse med den årlige regnskabsaflæggelse udarbejder foreningens revisor en note til årsrapporten, hvor værdien af andelene udregnes. Det forslag, som revisor har beregnet, skal efterfølgende godkendes af foreningens generalforsamling. Det er med andre ord andelshaverne, som vedtager andelsværdien.

Må jeg sælge for mere / mindre end maksimalprisen ?

Sælger må gerne "gå ned i pris" under forudsætning af, at der ikke er tinglyst pant i boligen, som overstiger den oprindelige salgssum. Det er dog ikke tilladt at sælge for et højere beløb end maksimalprisen.

Bestyrelsen for andelsboligforeningen skal godkende overdragelsesaftalen og dermed også maksimalprisen for andelen. Det er bestyrelsen der sikrer, at prisen er i overensstemmelse med maksimalprisen og regulerer prisen hvis den er for høj.

Et godt link til mere info: https://www.andelsportal.dk/guides/andelsbolig-pris/

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.10 | 11:40

Jeg vil gerne skrives på venteliste.

...
04.08 | 10:03

Jeg vil meget gerne skrives op på jeres venteliste.
Yvonne michelsen

...
02.07 | 18:05

Jeg vil meget gerne skrives op i jeres boligforening.

...
01.07 | 18:38

Hej. Jeg har hørt godt om jeres boliger og vil meget gerne skrives op på jeres venteliste til en bolig i et plan. Bor pt i eget hus

...
Du kan lide denne side